17 januar 2006

Ritt og de 5000 lejligheder til 5000 kr.

Der manglede ingen store armbevægelser, da kommunalvalgkampen i København løb af stablen sidste efterår. Under sloganet "Ingen slinger i valsen" proklamerede Ritt Bjerregaard, at vi under hendes styre kunne regne med, at der ville blive bygget 5000 nye lejligheder til en månedsleje på max 5000 kr - og de ville endda være placeret aldeles eksklusivt på bl.a. Christianshavn og i Ørestaden.

Imellemtiden er Ritt som bekendt blevet Overborgmester - en proces med masser af slinger i valsen, men det er en anden sag. Nu er der så opstået det problem, at ingen med blot perifært kendskab til bolig- og byggebranchen tror på, at det kan lade sig gøre at opføre de berømte 5000 lejligheder med den meget lave husleje. Grundene er for dyre, og det er entreprenørerne sandsynligvis også, så en husleje på omkring 10000 pr. måned er mere realistisk, med mindre man indfører støtteordningerne, som skatteyderne sponserer.

Ritt forsøger sig noget mere utraditionelt ved at ansætte en erhvervspraktikant i form af en strafafsonende byggematador, der som en del af sin straf blev idømt samfundstjeneste. Den afsoner han så ved Københavns Kommune, hvilket uden tvivl er et smart træk af Ritt, men måske også lige en tand for smart for hendes kernevælgere.

Jeg tror, de synes, der er slinger i valsen.

Kurt Thorsens medskyldige, Rasmus Trads, afsonede forøvrigt sin samfundstjeneste på et bibliotek.