06 februar 2006

Muslimer undskylder

De fleste herhjemme er enige om, at sagen om Muhammed-tegningerne er kørt helt af sporet. Hver dag fodrer medierne os med tekst og billeder, der fortæller om boykot, overgreb og afbrændinger af danske repræsentationer, hvilket får mange danskere til at skære muslimer over én kam og udråbe dem til primitive, uciviliserede og andre grimme ting.

Nu tager en gruppe af arabiske og muslimske unge til genmæle på hjemmesiden sorrynorwaydenmark.com/, hvor de undskylder, at vreden går ud over alle mulige andre end den avis, der i sin tid bragte tegningerne.

1 Comments:

Nanna said...

Er der ikke en modsvarende side, hvor vi andre kan undskylde, at der stadig er mange danskere, der køber Jyllands Posten, som (mod bedre vidende) mener, at den danske ytringsfrihed er ubegrænset - og at det efter stregen at dømme var Jyllands Postens egen bladtegner, der tegnede profeten som bombemand?

Eller at vores folkevalgte minister er så bange for at fremstå som svag eller at lægge sig ud med DF, at han skyder diplomater fra sig?

Jeg var i sin tid så gal på Frankrigs genoptagning af atomprøvesprængninger, at jeg boykottede franske varer i mere end et år. Den primære begrundelse var, at den franske befolkning genvalgte deres regering kort efter, at den havde besluttet sprængningerne. Derfor stillede jeg franskmændene til ansvar.

Vold, trusler og ambassadebrændinger er forkert. Men flagafbrændinger hører under ytringsfrihed og boykot er forbrugermagt og svar på tiltale.

Så Morten, når du nu finder gode sites på din surfen, kan du så ikke finde et link til, hvor jeg kan undskylde på mit lands, dets mediers og folkevalgtes vegne.

Dixit!

mandag, 13 marts, 2006  

Send en kommentar

<< Home