25 januar 2007

Slinger i valsen

Københavns Overborgmester, Ritt Bjerregaard, får i allerhøjeste grad profileret sig selv i disse uger. Og selvom fru Bjerregaard normalt ikke har det mindste imod rampelyset, snarere tværtimod, er de sidste ugers omtale formentlig noget, hun kunne have været foruden.

Først kom det frem, at hendes plan for 5.000 boliger til 5.000 kr. om måneden inden for 5 år var ulovlig, idet det ikke er lovligt at sælge byggegrunde til under markedspris mod lovning på opbygning af de særdeles billige boliger. Det vidste Ritt ikke i forvejen.

Og nu er hun kommet til at love Stevnsgade skole væk til nogle unge på Nørrebro, der holder af at kaste sten efter ordensmagten, male grafitti og spille høj musik, men ikke har noget sted at gøre det. Problemet er bare, at Ritts egen forvaltning i forvejen har lovet bygningen væk til Øresundsskolen, som mangler plads til 20 multihandicappede børn efter sommerferien. Øresundsskolens ledelse og skolebestyrelse har endda brugt tid og ressourcer på at projektere ombygningen af skolen, så den blev perfekt for børnene.

Ritts forklaring? Rådhuset er stort, så det er umuligt at følge med i, hvad alle laver. Men altså... kunne man ikke lige spørge sin forvaltning, inden man går ud med en melding af den karakter?

Og hendes løsning? At fastholde Stevnsgade skole som ungdomshus og finde et andet og meget bedre sted til de multihandicappede børn. Ifølge Ritt er skolen ikke særlig egnet, da der jo er trapper, og multihandicappede børn kan ikke komme op ad disse med deres rullestole. Nu er sagen bare den, at de multihandicappede børn ikke nødvendigvis er fysisk handicappede, og det er derfor kun et fåtal, der rent faktisk sidder i rullestol. Langt de fleste er mentalt handicappede og autister, og de kan rent faktisk sagtens bevæge sig på trapper. Til gengæld stiller de store krav til de øvrige faciliteter - netop det gør Stevnsgade skole til et perfekt sted.

Det ved Ritt bare heller ikke, men rådhuset er jo også stort. Nu er spørgsmålet så, om de unge fra Jagtvej 69 vil bruge sagen politisk. De vil genvinde en del sympati ved at melde ud, at de ikke vil stjæle en skole fra multihandicappede børn, og deres løsningsforslag kunne meget let tænkes at blive, at de skal blive boende på Jagtvej 69, og Faderhuset må finde noget andet.